ENNENVANHAAN ei ollut saatavilla teollista hiivaa, ei ollut jauhoja jossa olisi kaiken laisia E merkintöjä tai jauhoparanteita. Silti on leivottu ja yksi ehdoton suosikkini on juurileivonta! Juurileivonnassa on aitoja raaka-aineita rakkaudella, sekä ajalla valmistettu.
ENTISAJAN MYLLYLLYN TUOTTEET ovat erittäin suosittuja ja sopivia juurileipomiseen. Maalaisleipomo Juurella tekee jauhoistamme erittäin tykättyjä leipiä ympäri pirkanmaata ja jutun lopussa on linkki hänen sivuille, että saat kattavempia vinkkiä aivan uuteen maailmaan.
Juurileivonta on monelle vatsaystävällisempi, kun ei ole hiivaa, joka oireilee vatsassa saati jauhoja, jotka sisältävät jauhoparanteita. Parasta on aloittaa yksinkertaisesti ja tässä ihana perusohje, mistä voi lähteä kokeilemaan helppoon hapanjuurileipään.
Suosittelen aloittelijaa käyttämään Entisajan puolikarkeita vehnäjauhoja hapanjuurileivän leivontaan, koska pienikin määrä esim. ruista hankaloittaa taikinan käsittelyä ja aluksi on tärkeää oppia prosessin kaikki vaiheet. Jatkossa voi korvata osan vehnäjauhosta laittamalla vaikka 100g Entisajan kaurajauhoja tai muuta viljaa.
Jos lisäät öljyhamppun siemeniä, juustoja, pähkinöitä, Entisajan kaurahiutaleita ym, niin niitä ei vähennetä jauhojen määrästä, ne vaanlisätään taittelujen yhteydessä taikinaan. Pähkinät ja siemenet kannattaa kaltata eli lisätä kiehuvaa vettä niiden päälle ja antaa jäähtyä. Huomaat kuinka paljon ne imevät vettä itseensä ja aromit tulevat niistä esille paremmin kalttaamisen ansiosta.
HELPPO HAPANJUURILEIPÄ:
Yksinkertainen ja aidot raaka-aineieet antavat ihanat maut ja tekemisessä onnistuminen on tämän ihanuus! Ja tästä on hyvä pikkuhiljaalaajentaa osaamista aina muihinkin leivonnaisiin!
Lisää tekovaiheiden vaiheista
maalaisleipomojuurilla.fi