Karjalanpiirakat 30kpl
Taikina:
- 3dl kädenlämpöistä vettä
- 1dl juurta
- 6dl Entisajan karkiaa ruisjauhoja
- 1,5dl Entisajan puolikarkiaa vehnäjauhoja
- 1tl suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna levätä vähintään 1h-yön yli jääkaapissa. Hapanjuurella leivottu.
Riisipuuro:
- 2l vettä
- 4dl puuroriisiä
- 4dl kermaa
- 1dl punaista maitoa
- Suolaa maun mukaan
Keitä vesi ja puuroriisi puuromaiseksi, sekoita muutaman kerran keittämisen aikana. Lisää ihan lopussa vielä kerma, maito ja suola. Keitä miedolla lämmöllä vielä hetki. Sammuta liesi ja anna jäähtyä.
Jaa taikina 30 pikku palaan ja kauli ne ohuiksi. Täytä riisipuurolla ja rypytä.
Paista 250 asteessa noin 20min.
Voitele tai kasta piirakat voi-vesi seokseen. Anna jäähtyä ja ei muuta kuin herkuttelemaan 😋😋😋
Resepti ja kuva: irinapelkkala