Reseptit

Rokkileipurin pizzaresepti

Rokkileipurin pizzaohje

Ristus notta, Italialaasethan ne sen hokas varmahan puolimoosis, jotta monesti kanuunan jälkehen yllättää häjynmoonen näläkä. Mikäs ne siihen sitte keksivätkään! Moomma Korvalaasen kans pannehet hynttyyt yhtehen ja kehitimmä maailman parhaan pizzan, tää toimii hyvin kotiuunissa pizzakiven kans tai vielä paremmin jos pizzauunin omistaa.
Paree pizza syntyy ristuksen hyvästä pohojasta, tomaattisoosista ja maukkahasta juustosta. Näiren lisäksi vain ireoora voi ihan lairasta laitahan täyttehien suhtehen, mutta vinkki vitosena, vähemmän on enee hyväs pizzas!

Hyvä pizza on parahimmillansa rokkenrolli makuelämys!

4 pizzaa (4 x 240g pallo)

Pizzataikina:

10,5 dl (630g) Korvalaasen Farmarin Pizzajauhoa
4 dl (400g) vettä (hydraatio 63,5%)
3,5 g kuivahiivaa
15 g suolaa

Tomaattisoosi:

½ ltk San Marzano tomaatteja (200g)
½ ltk Tomaattimurskaa (200g)
1 rkl Hunajaa
½ rkl Meiran Pizzamaustetta
1 tl Pippurisekoitusta
1 tl suolaa

Juusto:

350 – 400 g Juustoraastetta
(Rokkileipuri suositeloo sekoottamahan mozzarellaa, goudaa, edamia ja cheddar raastetta)
Buffalo mozzarella

Pizzan leipominen
Entisajan mannaryyni

Työvaiheet:

Asenna taikinakoukku yleiskoneesehen. Mittaa jauhot ja kuivahiiva yleiskoneen kulhoon ja laita kone pyörimään hitaalla nopeudella.
Lisää kylymä vesi hitaasti liruttamalla.
Ku vesi on sekoittunut kunnolla jauhoohin ja sitko alakaa muorostumahan (n. 5 min) voit nostaa nopeutta keskinopeurelle.
Lisää suola joukkohon ja anna konehen laulaa vielä n. 15 min kunnes taikina ei jää reunoohin kii ja/tai taikina on siliää.

Kaavi taikina alustalle, vaivaa kääntelemällä vielä hetki niin että täräytä taikinan muutaman kerran voimalla pöytähän. Muotoole taikinasta siisti pallo, tipauta taikina takaasin kulhohon, laita kelemu päälle ja anna taikinan nousta huonehen lämmössä vielä 2 tuntia. Siirrä taikina kylymähän ja kylmänostata taikinaa vielä 48 tuntia, jonka jälkehen ota taikina huonehen lämpöhön ja jaa taikina 4 osahan (240 g) ja pyörittele pallot tasaasiksi. Anna taikina pallojen nousta huonehen lämmössä, kostian pyyhkehen alla 4 tuntia. Jos omistat nostatuskaapin, solis aivan bueno.

Sekoita juustoraaste sekaasin keskenään yllämaintuin tavoon.

Laita pizzakivi/uuni lämpenemähän.
Kippaa pari desiä mannaryyniä leivonta-alustalle ja nosta pizzataikina pallo ryynien päälle ja lähäre työstämähän palloa keskeltä reunoolle päin niin jotta pallo alakaa leviämään (kato vireo). Käännä taikinapallo ympäri ja toista.
Paista pizzakiven päällä uunissa