Reseptit

Mustakauraleipä

Tuoretta itsetehtyä leipää mustasta kaurasta

Tarvittavat aineet

  • 10 dl vettä lämmitä hiivalle sopivaksi
  • 1 hiiva
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl entisajan kaurahiutaleita

Ohje

Kääntele 5 min. Hiutaleet imeytyvät nesteeseen

14-15 dl entisajan täysjyvä vehnäjauhoja (itse laitoin 14,5 dl.) alustin
käsin desi kerrallaan. Taikina jää tahmeaksi. Kohota puoli tuntia ja
kaada jauhotetulle alustalle nuolijaa apuna käyttäen.
Muotoile jauhoja apuna käyttäen leiviksi.

Laita uuni päälle 300 astetta (mulla max 275)
Anna leipien kohota pellillä kunnes uuni on kuuma. 275 astetta 18 mi n.
Laske asteita 200 ja 18 min.

Tästä tulee 2 isoa leipää.