Reseptit

Mustakaura Pataleipä

Pataleipä 1
  • 5dl vettä
  • 1pss kuivahiivaa
  • 1tl suolaa
  • 1rkl sokeria
  • 2rkl öljyä
  • 4dl Entisajan kaurahiutaleita mustakaurasta
  • 9dl Entisajan hiivaleipäjauhoja

Vaivaa taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Taikina on löysähkö, joten lisää hieman hiivaleipäjauhoja kun leivot leiväksi. Anna kohota leivinpaperin päällä sen aikaa kun valurautapata lämpenee 250 asteisessa uunissa. Laita leipä leivinpaperin kanssa valurautapataan ja laita kansi päälle. Paista uunissa noin 20 minuuttia ja ota kansi pois. Jatka leivän paistamista vielä noin 10-15 minuuttia. Ota pois uunista ja jos haluat rapeat kuoret älä peitä liinalla. Jos et tykkää rapeista kuorista peitä leipä liinalla.

Ai että kuinka hyvää leipää tuli. Isäntäkin kehui leipää useaan otteeseen. Näitä jauhoja ja hiutaleita kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Ohje: Irina Pelkkala (kaupallinen yhteistyö)